Ние вярваме, че грижата за животните и опазването на тяхното здраве не бива да бъдат ограничавани от времето.
Поради това, вратите на клиника „M&Б“ са отворени през всеки ден от седмицата за нашите пациенти,
като гарантираме своята отговорност и внимание към тях.

От своя страна, всеки стопанин на наш пациент трябва да подходи с уважение при всъпване в клиниката и да има предвид правилата относто постъпалното обслужване на техния любимeц от нашите лекари.

Преглед

За да бъде Вашият любимец защитен от най-често срещаните заболявания е необходимо да посещава ежемесечно клиниката за профилактичен преглед.

Запазване на час

Предварителното запазване на час е необходимо само в случаите, когато желаната процедура ще отнеме значителен период от време.

Спешни случаи

Спешните случаи са набор от ситуации, при които Вашият любимец се нуждае от незабавна лекарска помощ и Вие трябва да звъннете на спешния ни телефон.

Най-доброто пожелание е здравето, защото без него
нищо друго не би било възможно.

   Всички живи същества са отворени динамични системи, които непрестанно общуват с околния свят. Дори и да живее в апартамент, Вашето животно контактува с Вас, а хората лесно стават преносители на заболявания, от които самите ние не боледуваме, но то – да. Освен чрез пряк контакт със стопанина си, то може да се опаразити и при досег с обувките Ви и мястото, където ги оставяте или изтърквате.
   Препоръчително е  всеки месец животното Ви да посещава лекар, за да бъде оценено общото му състояние и да бъде подновена защитата му срещу външи и вътрешни паразити. При необходимост е възможно да бъдат направени кръвни изследтания или тестове за най-разпространените заболявания с цел ранна диагностика и навременна борба с болеста.
   След поставяне на трите основни ваксини е наложително всяка година животното Ви да бъде ваксинирано срещу бяс.

   При съмнение за всякакъв вид отклонение от нормалното състояние на Вашия домашен любимец, не чакайте!

This is the heading

Как да разбера, че животното ми е болно?

This is the heading

Кога и защо да ваксинирам животното си?

This is the heading

Защо обезпаразитяването е ежемесечно?

Вашето време е важно за нас

Операциите, за които нашата клиника разполага с необходимата апаратура и умения, се извършват при уговорен час, за да може да бъде сформиран екип както за Вашата операция, така и за други пристигащи случаи по време на протичането й. Основно това са:

  • Кастрации
  • Очни операции
  • Стоматологични операции
  • Операции на гръдната и коремната кухини
  • Операции на крайниците
  • Подстригване
  • Цезаровото сечение се приема за спешен случай, затова не е необходимо да си запазите час, но при възможност е препоръчително.

This is the heading

За зъбната хигиена

This is the heading

Към разписанието на всички услуги

Истината за кастрацията

This is the heading

Спешни състояния

В живота не всичко може да бъде предвидено. За съжаление, по време на Вашето съвместно съжителство с домашния Ви любимец винаги е възможно да се случи нещо неочаквано, което да застраши неговия живот, напр.: да бъде блъснат от кола, да падне от високо, да погълне предмет, да получи гърч и много други.
По време на работния ден, лекарите в клиника „M&Б“ са винаги в готовност да посрещнат пациенти в отчаяно състояние. Независимо от трудноста на операцията, ще бъде направено всичко възможно, за да бъде спасен живота на животното.

Клиника „М&Б“ работи от 08:30 до 19:00 в делничните дни и от 08:30 до 17:30 в събота и неделя.
Всеки ден след приключване на работното време, един ветеринарен лекар от екипа на клиниката поема отговорноста да отговаря на Вашите спешни повиквания. Преди да звъннете, трябва да знаете кои случаи се приемат за спешни извън работно време и че всяка манипулация през споменатия период се заплаща +50%.