Вирбак е френска ветеринарнофармацевтична компания, създадена е през 1968 година и е осмото по големина подобно дружество в света. Освен широка гама от лекарства, те създават както лечебни, така и ежедневни храни, като отличителното за тях е минималното количество вещества от растителен произход или липсата на такива.

Храна за котки

Бебе - некастрирани

Преди да бъде кастрирано, вашето коте се нуждае от много вещества, които да му помогнат да израстне. Тук се съдържат необходимият баланс от минерали и висок процен протеини, които не само подпомагат растежа, но и имунната система.

Младеж - след кастрация

След кастрацията често котките напълняват. Затова тази храна ограничава гликемичния индекс, като стимулира мускулния растеж, подпомага бъбреците и чревната флора и намалява риска от образуване на зъбен камък.

Възрастни - кастрирани

Вече напълно израснала, котката Ви трябва да поддържа своята форма, поради което тази храна е отлично балансирана, като се стреми да предпази максимално отделителната и храносмилателната системи.

Старши - кастрирани

Вече в напреднала възраст, котката Ви се нуждае от заздравяване на костната система и опазване от лесно затлъстяване. Тази храна е с намалено съдържание на протеини, но е обогатена в фибри и минерали.

Храна за кучета от средни (11-25кг) и едри (>25кг) породи

Бебе - За средни и едри породи

След отбиване от майката, вашето кученце се нуждае от подходящи грижи, за да израсне здраво и щастливо. Тази храна съдържа всички необходими витамини и минерали за цялостно подсилване на организма му. Може да се използва и при кърмачки.

Младеж - За средни породи

В периода от 7 до 12 месеца вашето кученце трябва плавно да премине от богата на протеини и минерали храна към балансирана дажба, за да се избегне натрупването на мазнини. Тази храна се съобразява с това и подпомага крайните етапи от растежа на животното.

Младеж - За едри породи

Тази храна е предназначена за кученца от 8 до 18 месеца, които като възрастни нормално достигат 25 и повече килограма. Подобно на тази за средни породи, но с малко повече протеини, тя спомага за завършане на растежа на вашия любимец.

Възрастни - За средни и едри породи

Достигнало 17 месеца при средните и 18 при едрите породи, вашето куче се нуждае от подходящ баланс от хранителни вещества и активност, за да бъде здраво и щастливо до дълбоки старини.

Храна за кучета от малки и минниатюрни породи (<10кг)

Бебе - до 10 месеца

Растежът на кученцата от тези породи е интензивен и за по-кратко време, поради което организмът им се нуждае от висок енергиен прием. Тази храна осигурява нужните вещества в малки достъпни за тях гранули.

Възрастни

Когато достигне пълното си развитие, вашето куче трябва да поддържа балансирано състояние. Тази храна е с намалено количество протеин, за да предотврати напълняването, но продължава да защитава имунната система.

Старши - над 10 год.

Тази храна подпомага костната система, съхранява бъбреците, поддържа козината и кожата и стимулира имунната система на вашето куче в напреднала възраст.

Храна за кучета със здравословни проблеми

Храносмиателни

 • Нарушено храносмилане
 • Нарушено резорбиране
 • Панкреатит
 • Конвалесценция
 • И много други

Дерматологични

 • Дерматити
 • Оплешивяване
 • Кожни алегрии
 • Понижен имунитет на кожата
 • Нарушения в косъма

Храна за котки със здравословни проблеми

Урологични №1 - струвити

Когато котката Ви има струвити или други обструкции на пикочните пътища, съотношението на приеманите от нея вещества трябва да бъде променено. В този случай Вирбак разделят хранителното лечение на два етапа, като тази храна се приема в първите 5 до 12 седмици от лечението.

Урологични №2 - струвитна защита

След периода на прием на №1, в една част от случаите котката Ви трябва да премине към тази храна, чиято насока е към разрушаване и предотвратяване на формирането на струвитни и оксалатни камъни.

Урологични №3 - цистит

В друга част от случаите, котката Ви трябва да премине към тази храна, която също възпрепятства образуването на струвитни и оксалатни камъни, но и главно оказва противодействие на развитието на котешкия идиопатичен цистит.

Храносмилателни

 • Нарушено храносмилане
 • Нарушено резорбиране
 • Панкреатит
 • Конвалесценция
 • И много други

Клиниката поддържа постоянен контакт с дистибуторите на Вирбак.
Ако не разполагаме с храната, от която се нуждае вашият любимец, може да поръчате чрез нас.